REFORMKLUBBEN VÄRVAR POLISENS PRESSCHEF

Reformklubben värvar Sara Kvarnström Nilsson, presschef för Polisen. Hon stärker byråns erbjudande inom ledningskommunikation samt inom medie- och krishantering.

– Vi är mycket glada för att ha kunna knyta Sara till oss. Hennes långa erfarenhet som rådgivare på ledningsnivå möter ett ökat behov hos våra kunder om att få en trusted advisor i frågor som rör kommunikation. Sara blir också en stark tillgång när vi utvecklar vårt erbjudande kring medie- och krishantering, säger Fredrik Larsson, tf byråchef på Reformklubben.

Sara har lång erfarenhet som rådgivare till myndighets- och politiska ledningar i kommunikations- och policyfrågor, bland annat inom svensk och brittisk statsförvaltning. Sara har haft flera ledande befattningar inom brittiska inrikesdepartementet Home Office i London, där hon bland annat var chef för inrikesministerns krishanteringsteam. Hon har även arbetat som rådgivare åt Tony Blair i Rwanda och på europeiska kommissionen. De senaste tio åren har hon arbetat med media inom svenska polisen där hon blev Polismyndighetens första presschef 2015.

På polisen har hon bland annat byggt upp polisens nationella mediecenter, etablerat en struktur för myndighetens mediearbete samt lett kommunikationsarbetet nationellt med ett antal större händelser så som terrorattentatet på Drottninggatan 2017.

Sara är van att arbeta internationellt och har särskild kompetens inom områdena strategisk och operativ kommunikationsrådgivning, media- och kriskommunikation samt uppbyggnad av press- och kommunikationsorganisationer.

–Reformklubben står för ett kreativt och spännande nytänk inom kommunikationsbranschen. Jag ser fram emot att få jobba tillsammans med mina nya kollegor och mot intressanta kunder för att hjälpa dem utveckla sin verksamhet och ge dem ännu större genomslag i en föränderlig värld, säger Sara Kvarnström Nilsson.

För mer information:
Sara Kvarnström Nilsson, tel: 0739413139
Fredrik Larsson tel 0732-22 20 68