Reform Society rekryterar framgångsrik kampanjchef från Europa

I våras var de gröna partierna de stora vinnarna i EU-parlamentsvalet. Nu värvar Reform Society
EU Greens kampanjchef Sybren Kooistra. Kooistra har tidigare varit kampanjchef för Holländska GroenLinks som i senaste riksdagsvalet gick från 4 till 14 mandat och som vann kommunalvalet
i 9 av Hollands 10 största städer förra året. Sybren Kooistra blir viktig för Reform Societys fortsatta internationella satsning.   

Sybren är en av Europas vassaste politiska kampanjchefer. Hans strategiska förmåga, och kompetens att omsätta politiska strategier till framgångsrika engagemangsdrivna kampanjer visar inte minst de gröna partiernas framgång i EU-valet, säger Birgitta Pagot.

Sybren startade sin karriär som innovatör inom media vilket gav honom utmärkelsen Tegel två gånger, Nederländernas mest prestigefyllda pris. Han digitaliserade landets största progressiva tidning ‘De Volkskrant’ bland annat genom att utveckla en digital crowd-founding för grävande journalistik.

I det Holländska Parlamentsvalet 2017 började Sybren jobba för de Gröna, GroenLinks. Med en mycket populär och engagemangsdriven medborgarkampanj på sociala medier, ökade de gröna från en av sina lägsta punkter i historien till att bli det största progressiva partiet i landet.

I valet till Europaparlamentet i 2019 drabbades Europa av vad många har kallat ”Den gröna vågen”. Som kampanjchef för det Europeiska gröna partiet spelade Sybren Kooistra en viktig roll för att förverkliga denna överväldigande gröna framgång.

­– Nu vill jag sprida min kunskap till nya organisationer tillsammans med Reform Society. Reform Society är den enda europeiska byrå som jag har träffat som verkligen förstår möjligheterna till kommunikation och engagemang via digitala kanaler. Jag ser fram emot att förnya mig tillsammans med Reform Society, säger Sybren Kooistra.

– Sverige är en ankdamm. Reform Society har alltid haft ambitionen att verka internationellt för att lära och för att utvecklas. I politiska kampanjer och genom byråetableringar. Därför har vi dotterbyråer i Danmark och Norge och har jobbat med kampanjer i Tyskland, Finland, Spanien och USA. Tillsammans med Sybren kommer vi att fortsätta vår internationella expansion till Holland och Bryssel, säger Birgitta Pagot, vd för Reform Society.