Jesper Liveröd till Reformklubben

Reformklubben rekryterar Jesper Liveröd som ny seniorkonsult med särskild kompetens inom medierelationer, opinionsbildning i idédrivna organisationer, samt klimat- och miljöpolitik.

Reformklubben förstärks därmed av en driven press- och opinionsstrateg med lång erfarenhet från politikens toppskikt såväl som några av världens mest namnkunniga kampanj- och intresseorganisationer.

– Jesper Liveröd har arbetat med samhällsförändring både inifrån och utifrån och har en skarp känsla för hur olika verktyg i kommunikationslådan samspelar när organisationer arbetar för att nå både medborgare och beslutsfattare. Han blir en stark tillgång när vi utvecklar vårt erbjudande kring press och opinionsbildning, hållbarhet och organisationer, säger Anna-Carin Windahl, byråchef för Reformklubben.

Jesper Liveröd har länge utmärkt sig som opinionsprofil i miljörörelsen, men drivs av ett bredare intresse för kommunikation i förändringsdrivet arbete. Som press- och PR-chef på Sveriges största och mest inflytelserika miljöorganisation, Naturskyddsföreningen, höll Jesper samman all politisk och medial verksamhet. Dessförinnan arbetade han som pressekreterare till klimat- och miljöminister Åsa Romson, och som kommunikationsansvarig för Greenpeace.

Han har även hunnit med att arbeta med barnrättsfrågor i en tjänst som projektledare för opinionsbildning och kommunikation på UNICEF Sverige, som pressekreterare på Socialdemokraternas riksdagskansli, samt som journalist på en regionaltidning.

– Det är viktigt för mig att arbeta i sammanhang med tydlig värderingsgrund och stark professionalism. Reformklubbens ovilja att stå still, dess vassa laguppställning, variationsrika uppdrag och uppriktiga vilja att underlätta ekologisk, demokratisk och social hållbarhet, gör mig inspirerad, säger Jesper Liveröd.