HAR VI EN SJUKVÅRD I RUIN?  Vård i kris, vårdköer, brist på vårdplatser…

Den mediala bilden säger att den svenska sjukvården inte räcker till, inte för alla och inte alltid. Den visar även att det finns många problem med den offentligt finansierade vården. 

Hur tar vi steget mot en positiv förändringsresa?
Åsikterna är många, frågorna likaså. Reformklubben bjuder in till diskussion med efterföljande mingel om framtidens sjukvård – dess finansiering och organisering. Vi har bjudit in Irene Svenonius, M, finansborgarråd i Region Stockholm som nyligen släppt sin bok ”Jag vill avveckla mig själv” där den svenska sjukvården står i fokus.

Välkommen till Reformklubben, Kungsgatan 18, Stockholm den 3 mars klockan 16.30
Anmäl dig till sofie.vestlund@reformsociety.se


Kvällens namnkunniga panel består av:
Cecilia Halvars Öhrnell, vd och koncernchef på Proliva AB som är en specialistvårdskoncern med tolv dotterbolag och cirka 2 400 medarbetare. Koncernen har verkat i den svenska vården i snart 40 år.

Björn Arvidsson, Verksamhetsledare på STUNS (Stiftelsen för samverkan mellan universiteten i Uppsala, näringsliv och samhälle) med ansvar för kunskapsbaserad tillväxt inom life science och hälsa. Med ett extra fokus på framtidens hälso- och sjukvård samt precisionsmedicin arbetar Björn med strategisk omvärldsbevakning, trendspaning och debatt.

Annika Wallenskog, chefsekonom på SKR. Lågkonjunktur är på väg och många kommuner och regioner räknar med underskott. Några av slutsatserna i höstens Ekonomirapporten är att kommuner och regioner måste effektivisera sin verksamhet.

Facilitator:
Dagens samtal om finansiering och organisering av hälso- och sjukvården leds av Johan Assarsson, senior konsult på Reformklubben och tidigare vd på Inera. Johan har många års erfarenhet som regiondirektör och statlig utredare och har arbetat med hälso- och sjukvård på olika nivåer sedan 1991.